Egy jó nagy kupac ingyenes e-book

Jun-20th-2013

Nem is ragozom tovább, menj el, nézz szét, töltögessél.

- link -

Comments

 1. Richard Said (June 22, 2013 at 10:25),

  Deployment guide-okat és technical whitepaper-eket úgy feltűntetni, mint “ebook” elég pitiáner dolog. Jövő héten már a technet-en v. a download.ms.com-ról letölthető product doksikat is úgy fogják reklámozni, mint “millions of free ebooks” ? Az ebook az én olvasatomban olyan iromány, aminek van ISBN száma. Az, hogy nyomtatot változatban is megjelent-e, már csak ízlés dolga, de amik a linkelt oldalon kint vannak, azoknak a fele nem üti meg az ebook szintet. De mindegy is, mert free, és ilyenkor a színvonal nem számít.

 2. JoeP Said (June 22, 2013 at 14:41),

  Az egy dolog, hogy te mit nevezel ebook-nak. Az meg egy másik, hogy ezen az oldalon össze van gyűjtve egy csomó szakmai anyag, mindenféle formátumban. A magam részéről már a 600 oldalas TCP/IP könyv Cabelguy tollából önmagában is megérte a látogatást.

 3. Richard Said (June 22, 2013 at 20:01),

  Joep: nem kétlem h. rosszak lennének azok az anyagok ott mind, de ebook-nak ne nevezzük azt, ami nem könyv-céllal íródott, csak egyszerű guide céllal. Más lektorálási szintet ütnek meg, ugye?

 4. JoeP Said (June 22, 2013 at 20:31),

  @Richard: Aha, értem. Azt tudod, hogy erről órákig lehetne vitatkozni, és van olyan blog, amelyik gyakorlatilag erről szól? Én ebbe a vitába most nem mennék bele, mert terméketlennek tartom. A lényeg, hogy itt vannak jó anyagok, én is lekaptam két kötetet és tőlem kaktuszvirágnak is nevezhetik, nem érdekel.

 5. Richard Said (June 22, 2013 at 21:12),

  Nyugalom, nincs nekem sem kedvem sem időm ilyen marhaságokon vitatkozni (tisztában vagyok a téma fontosságával és pozícionálásával az univerzumban), csak megjegyeztem mert szó nélkül azért nem tudtam hagyni.

 6. hron84 Said (June 28, 2013 at 10:51),

  Masfelol, az e-book az elektromos konyvet jelent. Ezek pedig megfelelnek a szo jelentesenek, elektromosak, es ha ki lennenek nyomtatva, konyv formajuak lennenek.

 7. JoeP Said (June 28, 2013 at 12:19),

  Nem, nem egészen. Sokan vannak, akik szerint a ‘könyv’ fogalmába beletartozik a hagyományos előállítási forma is: azaz szerkesztették, lektorálták, megtervezték a kinézetét. Ha ez nem történt meg, akkor az nem könyv, hanem csak valamiféle iromány, azaz elektronikusan e-irománynak lenne nevezhető. A magam részéről jogosnak tartom a felvetést, de egyben értelmetlennek is: a mostani változások el fogják sodorni ezt a hozzáállást. (Azaz lesznek pénzért megvehető, megtervezett, ‘szép’ e-bookok, de milliószámra lesznek megtevezés nélküli, ronda, de hasznos e-irományok, melyeket az egyszerűség kedvéért szintén e-booknak fognak nevezni.)

Add A Comment

Subscribe feed